Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basisopleiding Familieopstellingen, 23-29 april 2018

23 april - 29 april

Klik hier om je in te schrijven op de site van Thema Travel.

Tijdens deze opleiding leer je de basisprincipes van familieopstellingen en systemisch werken en ben je in staat deze principes in je eigen werk toe te passen. Als je van plan bent om te gaan werken als zelfstandig facilitator dan is deze basisopleiding daarop een voorbereiding. Gedurende deze week krijg je alle ruimte om eigen vragen in te brengen en te werken aan je eigen proces. Deze leeropstellingen dienen als studiemateriaal tijdens de analysegesprekken na elke opstelling. Daarnaast zijn er theorieblokken aan de hand van een aantal thema’s. De opleiding wordt gegeven in centrum Savita in Sauerland. Kosten € 730,- (inclusief verblijf, maaltijden, workshops en cursusmateriaal, exclusief twee studieboeken en de terugkomdagen). Docent Yvonne Weeber. Savita is een oase van rust middenin de bossen van Sauerland. Voor iedereen is een eenpersoonskamer met eigen sanitair (toilet, wastafel en douche) en balkon of terras beschikbaar. Minimum aantal deelnemers zes.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een reader toegestuurd. Het is de bedoeling dat je die vooraf doorleest, zodat je beschikt over enige basiskennis. Als je nog nooit aan een familieopstelling heb deelgenomen kom dan tenminste één keer naar een van mijn opstellingendagen om als representant mee te doen.

Wat kun je van deze opleiding verwachten?
Als deelnemer breng je een aantal vragen in waarmee we in een leeropstelling aan de slag gaan. Daardoor verhelder je een aantal van je eigen familieverstrikkingen en kun je werken aan het oplossen daarvan. Om anderen als facilitator te kunnen helpen, moet je het opstellingenwerk aan den lijve hebben ervaren.
Tijdens de theorieblokken krijg je inzicht in de dynamiek van families en hoe deze op persoonlijk niveau doorwerken. Aan de orde komen:
– het persoonlijk geweten
– het familiegeweten
– systemisch denken en waarnemen
– intuitief waarnemen
– verstrikkingen: uitgestoten familieleden, de vergeten doden, dwingende familiepatronen, verstoring van de dynamiek van geven en nemen, verstoring van de natuurlijk hiërarchie, abortus, slachtoffer/dader
– de kunst van het representeren
– de grondhouding van de facilitator
– innerlijke bewegingen
– verlossende uitspraken

Elke dag werken we aan een bepaald thema. Je kunt tijdens de leeropstellingen vragen inbrengen. Soms zullen we een opstelling onderbreken om uitleg te geven. Na iedere opstelling volgt een analysegesprek, waarin we kijken naar de verstrikking, wat de opstelling aan het licht heeft gebracht en hoe de representanten daaraan hebben bijgedragen, welke interventies de balans in het systeem hebben hersteld. In de theorieles gaan we in op hetzelfde thema en behandelen daarvan een aantal aspecten op basis van de inzichten van Bert Hellinger. Het boek ‘De wijsheid is voortdurend onderweg’ is daarbij een belangrijke leidraad. Omgekeerd komt de theorie in de analysegesprekken na de leeropstellingen steeds weer terug, zodat je je deze al doende eigen maakt.

Gegevens

Begin:
23 april
Einde:
29 april

Organisator

Yvonne Weeber
Telefoon:
0345-523486
Website:
http://www.yvonneweeber.nl/informatief/yvonne-weeber/

Locatie

Centrum Savita
In der Burbecke 15
Winterberg-Niedersfeld, Duitsland
+ Google Maps
Website:
http://http://www.savita.nl/