Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start opleiding familieopstellingen Curaçao – 24-1

25 januari - 10:00 - 28 januari - 17:00

Opleiding Familieopstellingen, Thuiskomen bij jezelf
Data:
Eerste blok: 24 januari 2020: kennismakingsavond. Cursusdagen: 25, 26, 27 en 28 januari 2020. Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur
Kosten: Nafl 799,00

Tijdens deze Opleiding leer je de basisprincipes van familieopstellingen en systemisch werken en ben je in staat deze principes in je eigen werk toe te passen.
Naast dat dit een opleiding is tot facilitator van familieopstellingen, is het ook mooie kans voor je persoonlijke ontwikkeling om thuis te komen bij jezelf. Iedereen krijgt ruimte om persoonlijke vragen in te brengen welke tevens dienen als studiemateriaal en besproken worden.
Voorafgaand aan de opleiding krijg je een reader toegestuurd. Het is de bedoeling dat je die vooraf doorleest, zodat je beschikt over de noodzakelijke basiskennis.

Wat kun je van deze Opleiding verwachten?
Als deelnemer breng je een aantal vragen in waarmee we in een leeropstelling aan de slag gaan. Daardoor verhelder je een aantal van je eigen familieverstrikkingen en kun je werken aan het oplossen daarvan. Om als facilitator te kunnen werken, moet je het opstellingenwerk aan den lijve hebben ervaren, je eigen familiedynamieken verhelderd en verwerkt hebben. Daardoor ben je in staat te werken met de problematiek die cliënten in opstellingen inbrengen.
Tijdens de theorieblokken krijg je inzicht in de dynamiek van families en hoe deze op persoonlijk niveau doorwerken. Aan de orde komen:
Algemene informatie over Familieopstellingen
– Drie basisprincipes van Familieopstellingen
– Systemisch denken/waarnemen
– Verschillende soorten geweten: persoonlijk, familie en collectief
– Ontstaan van verstrikkingen
– Intuïtief / fenomenologisch waarnemen
– De kunst van het representeren
– De grondhouding van de facilitator, de kunst van het helpen
– Slachtoffer-/dader dynamiek
– Het inleidende gesprek
– Innerlijke bewegingen
– Verlossende uitspraken
– Verdieping dynamieken
– Bijzondere werkvormen: systemisch coachen, organisatieopstellingen, stilte-opstellingen.

Diverse thema’s
De rol van de vader en de invloed van de familielijn aan vaderskant. Onderwerpen binnen het thema: afwezigheid, incest, mishandeling en macht.
De rol van de moeder en de familielijn aan moeders kant. Onderwerpen binnen het thema: afwijzing, de uitreiking naar de moeder, sterven in het kraambed, zorgen voor de moeder.
De rol van broers en zussen. Onderwerpen binnen het thema: overleden broers en/of zussen, zieke en of gehandicapte kinderen, rolwisseling tussen kinderen en ouders, parentificatie, het zwarte schaap in de familie, stiefzussen/broers, adoptiekinderen en of kinderen ontstaan vanuit kunstmatige inseminatie.
De eerste blokken zijn gericht op het eigen proces van de deelnemers. Je leert de basisprincipes en het systemisch waarnemen in je eigen leven te integreren. In het tweede gedeelte besteden veel aandacht aan de manier waarop je als facilitator werkt vanuit de fenomenologische benadering, het wetende veld, het lege midden, belemmerende oordelen, de wil om te helpen uitschakelen. In deze periode leer je steeds meer opstellingen te begeleiden. Na afloop is er een feedback gesprek.

Het tweede deel staat gepland voor oktober 2020. Na afronding van beide delen ontvang je een certificaat.

Gegevens

Begin:
25 januari - 10:00
Einde:
28 januari - 17:00

Organisator

Yvonne Weeber
Telefoon:
0345-523486
Website:
https://www.yvonneweeber.nl/informatief/yvonne-weeber/

Locatie

Curacao