Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Jaartraining Familieopstellingen 20-1

20 januari - 10:00 - 17:00

Het inschrijfformulier staat onderaan de pagina.

Tijdens deze jaartraining besteden we aandacht aan je persoonlijke en professionele ontwikkelingsproces. Je ontwikkelt een systemische manier van kijken en werken. Na de training ben je in staat de principes in je eigen leven en werk te integreren. Bovendien leg je een stevig fundament om zelf opstellingen te gaan begeleiden.

De training wordt gegeven door Yvonne Weeber.

De training omvat vijf weekenden:
20 en 21 januari 2024
24 en 25 februari 2024
6 en 7 april 2024
11 en 12 mei 2024
15 en 16 juni 2024

Trainingslocatie: Centrum Bliss in Culemborg, gratis parkeren, 10 minuten lopen vanaf station Culemborg.

Kosten € 1.220. (Particulier inclusief en zakelijk exclusief btw). Als je inschrijft voor 1 december 2023 ontvang je € 40 korting. Betalen in twee termijnen is mogelijk. Bij betaling ineens € 20 extra korting. Studiemateriaal inbegrepen. Na inschrijving ontvang je een betaalverzoek voor een aanbetaling van € 100. Voor het restant ontvang je in januari 2024 een factuur. Bij annulering is de aanbetaling verschuldigd.

Doelgroep: Voor werkenden in hulpverlenende beroepen, de zorg en het onderwijs. De training is ook geschikt om te werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Voor je persoonlijk ontwikkelingsproces is het van belang dat je het drieluik ‘Moeder, vader en broers en zussen’ hebt gevolgd. Indien je dat nog niet hebt gedaan, kun je het drieluik volgen alsnog doen. Normale prijs van het drieluik is € 315. Als je dit combineert met de jaartraining betaal je € 290.

Gedurende de training wordt van je verwacht dat je in de periode januari tot en met juni tenminste drie keer als representant meedoet aan een opstellingendag met open inschrijving. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Als je nog nooit aan een familieopstelling heb deelgenomen, kom dan tenminste één keer naar een van mijn opstellingendagen en breng een vraag in.

Wat kun je van deze Jaartraining verwachten?
Als deelnemer breng je een aantal vragen in waarmee we in een leeropstelling aan de slag gaan. Daardoor verhelder je een aantal van je eigen familieverstrikkingen en kun je werken aan het oplossen daarvan. Om als facilitator te kunnen werken, moet je het opstellingenwerk aan den lijve hebben ervaren, je eigen familiedynamieken verhelderd en verwerkt hebben. Daardoor ben je in staat te werken met de problematiek die cliënten in opstellingen inbrengen.
Tijdens de theorieblokken krijg je inzicht in de dynamiek van families en hoe deze op persoonlijk niveau doorwerken. Aan de orde komen:
Algemene informatie over Familieopstellingen
– Drie basisprincipes van Familieopstellingen
– Systemisch denken/waarnemen
– Verschillende soorten geweten: persoonlijk, familie en collectief
– Ontstaan van verstrikkingen
– Intuïtief / fenomenologisch waarnemen
– De kunst van het representeren
– De grondhouding van de facilitator, de kunst van het helpen
– Slachtoffer-/dader dynamiek
– Het inleidende gesprek
– Innerlijke bewegingen
– Verlossende uitspraken
– Verdieping Dynamieken
– Bijzondere werkvormen: systemisch coachen, organisatieopstellingen, stilteopstellingen.

Oud-deelnemers over de jaartraining en de werkwijze van Yvonne

Deze training maakt dat je met twee voeten op de aarde belandt. Het is geen therapie maar wel gericht op verandering en ontwikkeling: Eigen verantwoording nemen, geen excuses meer qua verleden, omstandigheden of anderen. Slachtoffergedrag en overlevingspatronen worden meer zichtbaar en door meer bewustwording is het ook mogelijk om deze steeds meer los te laten/om te zetten. Het maakt ook dat je je verliezen leert te nemen (a.h.w. je wonden kunt helen), en vanuit dankbaarheid en tevredenheid verder kunt. Het heeft mij ook geleerd (work-in-progress) om m’n emoties nog beter te reguleren en beter te voelen in welk stuk (en dus in welke energie) ik zit. Het is een prachtig maar ook een pittig proces met vallen en opstaan maar dubbel en dwars waard om ècht volwassen te worden. En alle vormen van zelfsabotage te doorzien. (naam bij ons bekend)

Yvonne is niet alleen je docent, maar ook je coach en mentor. Ze begeleidt je eerlijk en oprecht, straight en to the point, maar toch vol liefde en compassie. Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat ik écht ergens gekomen ben, dat het me werkelijk iets heeft gebracht en dat ik het zelf in de hand heb. Dat gevoel, dat je het zelf kunt veranderen en dat je daardoor terugkomt bij jezelf, is het mooiste cadeau geweest aan mijzelf. Yvonne heeft mij dit door haar kennis en levenservaring kunnen laten zien. (Bernadette)

Voordat ik de jaartraining volgde was ik een jaar met Yvonne aan het werk om mijn shit op te ruimen. De jaartraining heeft ervoor gezorgd dat het proces zich verdiepte en versnelde. De trainingsgroep gaf mij alle veiligheid en openheid waardoor ik mijn kwetsbare kant kon laten zien en vanuit daar kon groeien. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf weer kan zie voor wie ik werkelijk ben. De opleiding heeft mij mijn volwassenheid, kracht en assertiviteit teruggegeven én confronterende momenten waarin ik zag dat ik liever wegloop voor mijn shit dan het aangaan. Door de training ben ik weer trots op mijzelf en leef ik weer mijn eigen leven. (Yvonne)

Yvonne is enorm goed in haar vak. Ze heeft veel ervaring. Als mensen moeite hebben om zich over te geven aan een therapeutische werkvorm raad ik haar extra aan. Door haar doortastendheid en inzicht kan zij de leiding nemen en je door het opstellingsproces meenemen. Verder heeft zij talent voor vertellen, waardoor ze om de opstelling heen een verhelderend kader schept. Yvonne heeft mij op vele manier geïnspireerd. (naam bij ons bekend)

Yvonne is een ‘vol-wassen’ en authentieke gesprekspartner, coach en therapeut met een groot innerlijk bewustzijn en levenswijsheid. Ze blijft bij zichzelf en en kan daardoor haarscherp luisteren en glashelder kijken naar de ander als geheel. Ze is in staat de broodnodige innerlijke psychologische vragen te stellen aan jou, waardoor je op onderzoek durft te gaan in en met jezelf. Confronterend en wakkerschuddend, maar de grondtoon is altijd liefdevol en met compassie. Met als resultaat dat onbewuste delen in jou bewust worden, inzicht geven en bevrijdend werken. Wat ben ik een dankbaar mens dat ik Yvonne in de crisis van mijn leven ben tegengekomen! (Emmy-An)

at de jaartraining mij tot nu toe heeft gebracht is ‘ontmaskering’. Oude lang verscholen patronen en overtuigingen zien dankzij opstellingen het daglicht. Yvonne is voor mij hierin als een gids die de weg door het donker kent en hiervoor niet bang is. Fijn om een tijdje samen met m’n groepsgenoten op te trekken en te kunnen geven en ontvangen. Gewoon jammer als het weer voorbij is. (Jacqueline)

Ik zit nog middenin mijn proces, maar dingen verschuiven al de goede kant op. Er is meer ontspanning en ik word prettiger in de omgang. Ook sommige kleine dingen gaan onverwachts veel gemakkelijker dan voorheen. De jaartraining is een heel fijne manier om aan jezelf te werken in een groep, en daarbij ook heel veel te leren over ‘mensen” in het algemeen.
Ik kijk nu totaal anders naar de wereld om mij heen. (Naam bij ons bekend)

De aanpak van Yvonne is confronterend, professioneel en inspirerend. Haar begeleiding van mijn processen heeft mij al veel gebracht. Ik heb al mooie stappen mogen maken afgelopen jaar; waaronder uitstappen uit ‘ons familiebedrijf’. De jaartraining is heel nuttig voor me; het lost verstrikkingen op en geeft boeiende inzichten. Ik ga komend jaar de vervolgtraining doen; op naar nog meer moois en wie weet wat dit alles me de komende tijd gaat brengen. (Ivo)

Een hele fijne praktische training waarin je echt leert om dichtbij jezelf te blijven en leert dat alle antwoorden in jou zelf zitten. Yvonne is authentiek en eerlijk in haar werkwijze en ze komt snel tot de kern, haar ervaring, kennis en kunde is groot en een enorme verrijking in deze training. (Fatima)

Als je vragen wil stellen aan iemand die de jaartraining al heeft gedaan, laat ons dat dan even weten.

Opmerkingen en vragen zijn welkom.

* indicates required field

 

 

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

Yvonne Weeber
Telefoon:
0345-523486
Site:
https://www.yvonneweeber.nl/informatief/yvonne-weeber/

Locatie

Centrum Bliss
Van Buijtenestraat 1
Culemborg, 4101 VT
+ Google Maps
Telefoon:
+31345523486