Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start jaartraining Familieopstellingen 13-6 (VOL)

13 juni 2020 - 10:00 - 14 juni 2020 - 17:00

Ga naar het inschrijfformulier om in te schrijven: KLIK HIER

De jaartraining Familieopstellingen biedt het volledige programma van de basis- en vervolgcursus. We besteden aandacht aan je persoonlijke en professionele ontwikkelingsproces. Na de training ben je in staat om het systemisch werken in de praktijk te brengen.

De training omvat vijf weekenden:
13 en 14 juni 2020
12 en 13 september 2020
10 en 11 oktober 2020
21 en 22 november 2020
Data laatste weekend volgen.

Kosten € 1.075. (Particulier inclusief en zakelijk exclusief btw). Als je inschrijft voor 1 april 2020 ontvang je € 50 korting. Betalen in twee termijnen is mogelijk. Bij betaling ineens € 25 extra korting.

Doelgroep: Voor werkenden in hulpverlenende beroepen, de zorg en het onderwijs. De training is ook geschikt om te werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Voor je persoonlijk ontwikkelingsproces is het van belang dat je het drieluik ‘Moeder, vader en broers en zussen’ hebt gevolgd. Indien je dat nog niet hebt gedaan, kun je het drieluik volgen op 8 maart, 5 april en 17 mei 2020. Normale prijs van het drieluik is € 200. Als je dit combineert met de jaartraining betaal je € 165.

Gedurende de training wordt van je verwacht dat je in de periode mei tot en met november tenminste drie keer als representant meedoet aan een opstellingendag met open inschrijving. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Tijdens deze jaartraining leer je de basisprincipes van familieopstellingen en systemisch werken en ben je in staat deze principes in je eigen werk toe te passen.
Naast dat deze jaartraining een opleiding is tot facilitator van familieopstellingen, is het ook mooie kans voor je persoonlijke ontwikkeling om thuis te komen bij jezelf. Iedereen krijgt ruimte om persoonlijke vragen in te brengen welke tevens dienen als studiemateriaal waarmee we aan het werk gaan.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een reader toegestuurd. Het is de bedoeling dat je die vooraf doorleest, zodat je beschikt over enige basiskennis.

Als je nog nooit aan een familieopstelling heb deelgenomen, kom dan tenminste één keer naar een van mijn opstellingendagen en breng een vraag in.

Wat kun je van deze Jaartraining verwachten?
Als deelnemer breng je een aantal vragen in waarmee we in een leeropstelling aan de slag gaan. Daardoor verhelder je een aantal van je eigen familieverstrikkingen en kun je werken aan het oplossen daarvan. Om als facilitator te kunnen werken, moet je het opstellingenwerk aan den lijve hebben ervaren, je eigen familiedynamieken verhelderd en verwerkt hebben. Daardoor ben je in staat te werken met de problematiek die cliënten in opstellingen inbrengen.
Tijdens de theorieblokken krijg je inzicht in de dynamiek van families en hoe deze op persoonlijk niveau doorwerken. Aan de orde komen:
Algemene informatie over Familieopstellingen
– Drie basisprincipes van Familieopstellingen
– Systemisch denken/waarnemen
– Verschillende soorten geweten: persoonlijk, familie en collectief
– Ontstaan van verstrikkingen
– Intuïtief / fenomenologisch waarnemen
– De kunst van het representeren
– De grondhouding van de facilitator, de kunst van het helpen
– Slachtoffer-/dader dynamiek
– Het inleidende gesprek
– Innerlijke bewegingen
– Verlossende uitspraken
– Verdieping Dynamieken
– Bijzondere werkvormen: systemisch coachen, organisatieopstellingen, stilteopstellingen.

Diverse thema’s
De rol van de vader en de invloed van de familielijn aan vaderskant. Onderwerpen binnen het thema: afwezigheid, incest, mishandeling en macht.
De rol van de moeder en de familielijn aan moeders kant. Onderwerpen binnen het thema: afwijzing, de uitreiking naar de moeder, sterven in het kraambed, zorgen voor de moeder.
De rol van broers en zussen. Onderwerpen binnen het thema: overleden broers en/of zussen, zieke en of gehandicapte kinderen, rolwisseling tussen kinderen en ouders, parentificatie, het zwarte schaap in de familie, stiefzussen/broers, adoptiekinderen en of kinderen ontstaan vanuit kunstmatige inseminatie.
De eerste blokken zijn gericht op het eigen proces van de deelnemers. Je leert de basisprincipes en het systemisch waarnemen in je eigen leven te integreren. In het tweede gedeelte besteden weveel aandacht aan de manier waarop je als facilitator werkt vanuit de fenomenologische benadering, het wetende veld, het lege midden, belemmerende oordelen, de wil om te helpen uitschakelen. In deze periode leer je steeds meer opstellingen te begeleiden. Na afloop is er een feedback gesprek.

Voor deelnemers die van ver moeten komen, zijn er in Culemborg en omgeving verschillende goede en betaalbare B&B’s. Heb je nog vragen, aarzel niet om te bellen 0345-523486. Tot en met 9 juli ben ik niet bereikbaar.

Gegevens

Begin:
13 juni 2020 - 10:00
Einde:
14 juni 2020 - 17:00

Organisator

Yvonne Weeber
Telefoon:
0345-523486
Site:
https://www.yvonneweeber.nl/informatief/yvonne-weeber/

Locatie

Centrum Bliss
Van Buijtenestraat 1
Culemborg, 4101 VT
+ Google Maps
Telefoon:
+31345523486